Over mij

Aangename kennismaking, mijn naam is Idelette Folkersma.

Mijn allergrootste passie in het leven? Persoonlijke ontwikkeling. Als kind was ik altijd al graag in contact met andere mensen en observeerde ik alles om mij heen. Ik stelde mezelf vaak de vraag wat iemand bewoog om zich op een bepaalde manier (naar anderen toe) te gedragen.

Hoogsensitief

Doorheen mijn loopbaan en mijn persoonlijke leven kwam ik erachter, met vallen en weer opstaan, dat hoogsensitiviteit een van persoonlijkheidskenmerk van mij is. Hoogsensitieve personen ontvangen dagelijks meer zintuigelijke prikkels dan anderen en verwerken deze diepgaander. Hierdoor ben ik gaan begrijpen waarom ik op regelmatige basis opeens een helder inzicht kan krijgen, maar daarnaast gemiddeld wel meer hersteltijd nodig heb. Met dit besef heb ik een beter zicht gekregen op een aantal van mijn talenten (o.a. empathie en de zorg voor anderen) en realiseer ik me ook welke valkuilen daar voor mij persoonlijk bij horen (o.a. begrenzing en zelfzorg). Door dit inzicht heb ik deze last kunnen omzetten in een mooie kracht.

Opleidingen

Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:

2016-2017
Beelddenken

2015-2016
EFT (Emotional Freedom Techniques)

2014-2015
HSP voor professionals aan de vrije universiteit in Brussel

Meer…

leerkracht

In 1987 startte ik mijn loopbaan als leerkracht basisonderwijs (van kleuters tot en met groep 8), waardoor die interesse dusdanig groeide en waarbij ik vaak zocht naar de emotionele en sociale drijfveren van een kind. Ik leerde de kinderen écht zien en wist te achterhalen wat er nodig was om hem of haar op alle vlakken volledig tot bloei te laten komen.

mijn coachings-Praktijk

Het creëren van inzichten in jezelf, wie je werkelijk bent en van daaruit waardevolle verbindingen maken met je omgeving, verbindingen die energiegevend zijn, dat loopt als een rode draad doorheen mijn leven. In 2006 vond mijn passie dan ook zijn plek, want ik startte met mijn eigen coachingspraktijk: Inergia. Sinds 2014 ben ik eveneens supervisor voor de opleiding HSP voor professionals.

Persoonlijk

Sinds 1993 ben ik de trotse moeder van 2 kinderen. Oprecht de mooiste cadeau’s die het leven mij gegeven heeft en daarnaast ook mijn grootste spiegels. Spiegels die ik nodig heb om af en toe te reflecteren en opnieuw richting te kiezen.

Contact

Ben jij klaar om stappen te zetten?
Maak dan een afspraak.

“Bij jou kon ik
volledig mijzelf zijn.”