Persoonlijke coaching

Ik connecteer met jou en door mijn kennis, inzicht en intuïtie inspireer ik jou om wat moeilijk is te transformeren, om wat remt vrij te maken en om wat voelt als een valkuil om te buigen naar een talent.

Door goed te luisteren en precieze vragen te stellen, creëer ik samen met jou de nodige ruimte om je innerlijke energie opnieuw aan te wakkeren. Doorheen de verschillende sessies bespreken we waar je tegenaan loopt op persoonlijk, zakelijk of relationeel vlak. In de coachingspraktijk kan er zonder oordeel, zonder angst en zonder dwang verteld worden welke struikelblokken jij ervaart.

Door de nodige handvaten aan te reiken, krijg je meer inzicht in je eigen gedachten, gevoelens en gedrag of in situaties die bepaalde gevoelens en gedragingen tot uiting laten komen. De werkwijze van Inergia is steeds op maat en afgestemd op de grenzen en de mogelijkheden van de betrokken partijen. Er wordt gestimuleerd de verkregen inzichten toe te passen en stappen in de juiste richting te zetten en dat op een zelfzekere en energieke manier.

We bekijken jou als persoon en de situatie waarin je jezelf nu bevindt. We analyseren hoe je daar terecht gekomen bent en wat er aangepast kan worden om voluit te leven, met inzicht in jouw valkuilen en talenten.

Hoe stress binnenkomt, verwerkt en geuit wordt is heel persoonsgebonden. Het verwerken daarvan kan blokkades en emotionele en fysieke uitingen opleveren. Samen met jou bekijk ik hoe dat ook anders kan.

Heb jij het gevoel dat bepaalde gebeurtenissen intenser bij je binnenkomen dan bij andere personen? Heb je langer tijd nodig om deze te verwerken?

Ik kijk graag samen met jou naar de kenmerken van hoogsensitiviteit en hoe jij van deze extra portie gevoel een talent kan maken.

Het verwerken van een verlies gebeurt in verschillende fases, waarbij we telkens allerlei emoties voelen. De fases worden persoonsafhankelijk doorlopen en kunnen zelfs doorheen het proces afgewisseld en opnieuw beleefd worden. Ik ga graag dieper in op de emoties die je voelt en hoe je deze op jouw tempo een plaats kan geven.

Ben jij die zogezegde ja-knikker? Is het moeilijk om nee te zeggen? Betrap jij jezelf erop vaak je eigen grenzen aan de kant te zetten voor anderen? Tijdens de coaching bekijk ik met jou waar de persoonlijke grenzen liggen en hoe je op een andere, voor jou aanvaardbare, manier die grenzen kan aangeven.

Lopen jij en je partner vast in jullie relatie en weten jullie zelf niet meer hoe te communiceren? Samen met jullie overloop ik wat jullie beiden belangrijk vinden in een relatie en analyseer ik waar de afstand ontstaat. Ik geef jullie de nodige handvaten om opnieuw verbindend te communiceren, maar biedt eventueel ook bemiddeling aan om het einde van een relatie op een aangename manier te laten verlopen.

Allereerst bekijk ik graag wat de oorsprong is van jouw negatieve gedachten. We doorlopen wat jou aanzet om tot deze gedachten te komen, maar gaan ook op zoek naar handvaten om deze negatieve spiraal te doorbreken en opnieuw positief in het leven te staan.

Droom jij vaak over eenzelfde onderwerp? Is het zo dat jij vaak wakker schrikt van een enge droom, of kan jij in de ochtend jouw droom maar niet vatten? Wel, jouw droom wil je iets vertellen! Wat die ingesloten boodschap juist is, vertel ik je graag tijdens een persoonlijk gesprek. Ik beloof je dat je verbaasd zal zijn!

Wat doe jij nu echt graag? Wat drijft jou om elke ochtend uit bed te komen en jouw dromen na te jagen? Wat is nu jouw grootste talent? Tijdens een coaching in overloop ik samen met jou wat jouw sterktes, maar ook jouw valkuilen zijn. We bekijken hoe we die valkuilen kunnen omzetten in talenten en zorgen voor een leven dat meer en meer afgestemd is op jouw kunnen én willen.

Coaching is geen therapie

Waar velen denken dat coaching een synoniem is voor therapie, vertel ik jullie dat Inergia Coaching geen medische, psychologische of psychiatrische behandelingen vervangt.

Bij coaching ligt de focus op het geven van energie en nieuwe inzichten om zelf opnieuw te groeien. We bespreken de struikelblokken uit het verleden, maar leren toekomstgericht te denken en stappen in de juiste richting te zetten. We ontdekken waar bepaalde gedragingen vandaag komen, maar creëren de ruimte om die een plaats te geven en positief vooruit te kijken. We leren wie jij bent en wat jij wil en belangrijk vindt en welke tools jij daarvoor nodig hebt, om dat op een zelfzekere manier uit te stralen en aan te durven.

Coaching kan zowel privé in mijn coachingspraktijk, als vanuit een bedrijfsmatige omgeving. In mijn coachingspraktijk is eveneens een unieke ruimte voorzien voor begeleiding van kinderen en hun ouders.

Contact

Ben jij klaar om stappen te zetten?
Maak dan een afspraak.

"Coaching is
  geen therapie"